Instalare

Statia de baza

Dispozitivul principal al sistemului ISTABAI.
Necesita o conexiune permanenta la internet si alimentare electrica.

Componente:
1. Cablu de alimentare
2. Cablu Ethernet
3. Cablu micro USB (pentru incarcarea senzorilor)

Instalare / Setare
1. Conectati statia de baza la priza de alimentare si la internet prin intermediul alimentatorului si a cablului ethernet.
2. Dupa cateva secunde verificati daca indicatorul statiei de baza indica culoarea alb. Daca indicatorul are alta culoare, verificati cablul de Ethernet, sa fie corect introdus si verificati daca exista semnal de internet.
3. Intrati pe ISTABAI.com/start unde veti primi instructiuni suplimentare pentru instalarea sistemului. Veti fi solicitat sa introducieti elementele de identificare ale statiei de baza, care pot fi gasite pe spatele stattei de baza, dupa cum e prezentat pe diagrama de mai jos.

Sugestii
Pentru a stabili locul unde sa fie asezata statia de baza:
– Evitati asezarea statiei de baza in spatele mobilei, in interiorul dulapurilor sau in apropierea suprafetelor metalice.
– Daca statia de baza va fi plasata in apropierea altor dispozitive electronice care au cabluri, nu pozitionati statia de baza intre cabluri audio, video sau cabluri de alimentare.

Senzorul de temperatura si umiditate

Inainte de a monta senzorul de temperatura si umiditate, va trebui sa configurati statia de baza. Dupa ce ati finalizat pasii online, continuati.
1. Porniti senzorul de la comutatorul On (Pornit). In fereastra online a senzorilor va apare un senzor nou.
2. In spatele senzorului veti vedea elementele de identificare, care vor fi gasite si in fereastra de inregistrare, pentru fiecare echipament. Utilizand aceste elemente, introduceti camera in care va fi plasat fiecare senzor.
3. Plasati senzorii in camerele respective. Atunci cand selectati locatia pentru senzor, aveti grija ca senzorul de temperatura sa fie intr-un loc in care nu va fi influentat de lumina directa a soarelui, de curent de la geam sau sa nu fie langa vreun calorifer. Sugeram plasarea senzorului la 1.5 – 2 m de la podea, in apropiere de centrul camerei.

Instalare aditionala (cand se adauga un alt element la sistemul ISTABAI)
Intrati online in contul ISTABAI (ISTABAI.com/app), deschideti ‘’Settings’’ (setari) . Selectati ‘’devices’’ (dispozitive) si ‘’add a device’’ (adauga un dispozitiv). Apoi continuati finalizarea celor trei pasi descrisi mai sus.

Actuator wireless pentru calorifer (wireless radiator regulator)

Inainte de a instala actuatorul trebuie sa instalati statia de baza. Dupa ce ati finalizat pasii online, continuati:
1. Puneti baterii (va aparea o lumina verde intermitenta)
2. Desurubati vechiul cap termostatat al caloriferului (este mai usor de scos daca robinetul este dat la maximum – 5 )
3. Insurubati noul actuator wireless astfel incat sa fie foarte bine fixat.
4. Tineti apasat butonul pana cand lumina incepe sa clipeasca . Apoi, dati drumul butonului.
5. Valva actuatorului va incepe sa se roteasca (se va roti aproximativ 1 minut). Cand lumina se stinge, instalarea este completa si actuatorul wireless va aparea online in fereastra de inregistrare.

Instalarea unor actuatoare aditionale (la un sistem ISTABAI existent)
Intrati in contul ISTABAI (ISTABAI.com/app), deschideti sectiunea ‘’settings’’ (setari) si selectati ‘’adauga un dispozitiv’’. Urmeaza apoi pasii de mai sus.

Actuator cu alimentare prin cablu (wired radiator regulator)

Inainte de a monta actuatorul cu alimentare prin cablu trebuie sa instalati statia de baza. Dupa ce ati finalizat pasii online, continuati:
1. Conectati cablul de alimentare cu electricitate la comutator si la actuator. Insurubati inelul actuatorului pe valva caloriferului si dupa aceea introduceti actuatorul.
2. Introduceti cablul in priza de alimentare. On line, in fereastra ‘’senzori identificati’’ veti vedea un dispozitiv nou.
3. Pe spatele comutatorului veti vedea elementele de identificare. De asemenea, va fi vazut in fereastra de inregistrare pentru fiecare dispozitiv in parte. Utilizati-l pentru a indica in care camera este localizat fiecare comutator.

Instalarea unor actuatoare aditionale (la un sistem ISTABAI existent)
Intrati in contul ISTABAI (ISTABAI.com/app), deschideti sectiunea ‘’settings’’ (setari) si selectati ‘’adauga un dispozitiv’’. Urmati apoi pasii de mai sus.